GRAVIDYOGA i VÄXJÖ

Välkommen  din plats för gravidyoga och välbefinnande för blivande mammor. Är du gravid eller nybliven mamma och intresserad av hur yoga kan stödja dig under din resa? Här erbjuds skräddarsydda yogaklasser som är anpassade för varje steg i din graviditet och efter förlossningen.

Gravidyoga är mer än bara fysisk träning – det är en möjlighet att koppla av, stärka din kropp och förbereda dig mentalt för den kommande födelsen. Klasserna fokuserar på andningsövningar, mjuka rörelser och avslappningstekniker som främjar både din fysiska och mentala hälsa.

     MammaYoga & Träning i Växjö

     Efter förlossningen är det viktigt att ge kroppen tid att återhämta sig. Våra efter-födelseklasser är utformade för att stödja dig i återhämtningsprocessen, stärka din kropp och skapa en stund av lugn mitt i den hektiska tiden som nybliven mamma.

     Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom yoga, är du varmt välkommen att delta. Jag är certifierad yogalärare med specialisering på gravidyoga och välbefinnande för blivande mammor, ser fram emot att välkomna dig till våra klasser.

     Kontakta mig om du har frågor eller boka din plats. Låt mig stödja dig på din resa mot en hälsosam och balanserad graviditet och moderskap.

         Startdatum söndagen den 1 september kl. 17

           Yoga för Gravida

           Yoga för Gravida

           Välkommen till gravidyoga, skapad för att stödja och stärka dig genom varje steg av din graviditet.

           Under din graviditet är det en fördel att hålla dig aktiv samtidigt som du prioriterar vila. Yoga som gravid ger dig chansen att komma i kontakt med din kropp när du bygger styrka, förbättrar flexibiliteten och utvecklar balans.

           Gravidyoga är en mild och säker form av yoga som är anpassad för de unika behoven hos blivande mammor. Genom att kombinera andningsövningar, mjuka rörelser och avslappning hjälper gravidyoga till att förbättra fysisk och mental hälsa under graviditeten

           Fördelar med Gravidyoga:

           • Lindrar Stress och Ångest: Regelbunden yoga kan hjälpa till att minska stressnivåer och främja ett positivt sinnestillstånd.
           • Förbättrar Flexibilitet och Styrka: Mjuka yogarörelser stärker musklerna och förbättrar flexibiliteten, vilket kan hjälpa till att förbereda kroppen för förlossningen.
           • Främjar Andning och Avslappning: Andningsövningar lär dig att slappna av och andas effektivt, vilket kan vara till stor hjälp under förlossningen.
           • Minskar Graviditetsbesvär: I takt med att kroppen förändras under graviditeten ökar också belastningen. Det kan leda till svullna ben och fötter, spända och ömma muskler och leder. Yoga kan lindra dessa vanliga graviditetsbesvär och främja mental och fysisk avslappning.
           • Skapar en Starkare Koppling till Ditt Barn: Genom att fokusera inåt och på din kropp, kan gravidyoga hjälpa dig att knyta an till ditt växande barn.

             Startdatum onsdagen den 4 september kl. 10

              MammaYoga & Träning

              MammaYoga & Träning

              Under den första tiden efter förlossningen är det viktigaste att låta kroppen läka. Lyssna på kroppens signaler och ha tålamod med läkningsprocessen.

              Mammayoga & Träning är skräddarsydd för att ge nyblivna mammor den fysiska och mentala support de behöver under denna period i livet. Vad du kan förvänta dig: 

              • Återhämtning och stärkning: Genom stärkande och skonsamma övningar tillsammans med andningsövningar fokuserar vi på att stärka kroppen samtidigt som vi främjar en lugn sinnesstämning.
              • Core-träning och hållningsförbättring: Vi arbetar med att stärka coremusklerna för att återfå stabilitet och förbättra hållningen efter graviditeten.
              • Mental balans och avkoppling: Lär dig att slappna av och finna lugn i en hektisk vardag med hjälp av meditation och mindfulnessövningar.
              • Gemenskap och stöd: Dela erfarenheter och utmaningar med andra nyblivna mammor i en stöttande och trygg miljö.
               Gravidyoga
               Vanliga frågor / Gravidyoga
               Kan jag vara med gravidyogan om jag aldrig har yogat innan?

               Gravidyoga behövs inga förkunskaper. Vi använder oss utav mjuka flödande och stillsamma yogapositioner.  Fokus på att känna in rörelser, sakta ner, lyssna in vad din kropp behöver och anpassa där det behövs.

               Kan jag yoga när jag har foglossning?

               Du kan yoga vid foglossning. Du behöver anpassa positionen så att ingen smärta triggas. Använd positioner som är avlastande och vilsamma för dig. En viktig del är att träna upp musklerna kring bäckenet.

               När kan jag börja med gravidyoga?

               Jag rekommenderar gravidyogan från andra trimestern, ca från vecka 14 och fram till förlossning om du så önskar.

               Jag har sammandragningar, kan jag delta på kursen?

               Du kan delta. Det viktiga är att du känner dig trygg och avslappnad. Det fina med yoga är att det alltid går att anpassa. Det är fokus på mjuka övningar och andningsövningar

               Vanliga frågor / MammaYoga & Träning
               När kan jag börja med yoga och träning efter förlossningen?

               Efter en vaginal förlossning kan du ofta börja med lätt träning och yoga ungefär 6-8 veckor efter förlossningen, förutsatt att du har fått klartecken från din läkare. Efter ett kejsarsnitt kan det ta lite längre tid, oftast runt 8-12 veckor, beroende på hur läkningsprocessen går.

               Vad är mammayoga & träning?

               Mammayoga och träning är anpassad för nyblivna mammor. Den fokuserar på att återfå styrka och flexibilitet, särskilt i magmuskler och bäckenbotten, samt att minska stress och främja avslappning.

               Vilka fördelar erbjuder mammayoga & träning?

               Fördelarna med mammayoga & träning inkluderar förbättrad hållning, minskad ryggsmärta, bättre sömn, ökad styrka och uthållighet, snabbare återhämtning efter förlossningen, samt minskad stress och ångest.

               Kan jag ta med min bebis till yogaklassen?

               Din bebis är välkommen. Det kan vara ett utmärkt sätt att knyta an till ditt barn samtidigt som du tränar.

               Mammayoga & träning
               TIDIGARE KURSDELTAGARE
               Maries gravidyogakurs och de övningar som vi fick med oss hem var till stor hjälp för att kunna träna och hålla igång cirkulationen i kroppen hela graviditeten igenom. Är övertygad om att kursen i och Maries guidning var en starkt bidragande faktor till att jag mådde så bra under i stort sett hela graviditeten och till att jag kunde träna fram till samma dag som vattnet gick.
               Therese

               Tusen tack fantastiska Marie för dessa gånger på yogamattan! Det har känts så tryggt att bli vägledd i skonsamma och sköna rörelser med en kropp i förändring vecka för vecka, med fokus på att både stärka och slappna av. Det är inspirerande att lyssna till dina kloka ord och din kunskap i kombination av säkra och behagliga positioner, och även kunna ha med sig vissa av dessa verktyg till en av de viktigaste dagarna i mitt liv. Jag skulle verkligen varmt rekommendera alla gravida att gå på dessa fantastiska yoga-klasser med dig! 

               Fidelie

               I took Marie’s yoga for pregnancy course two times since it was really really great and effective. I had back pain during my first months of pregnancy and Marie helped me with it during this course. She also taught us the breathing technic which as I talked with my barnmoska is a great technic during labor.

               Marie is a professional in her work and really patient with explaining every details in the course. If you are pregnant and want to have an easy pregnancy, Maries gravid yoga is the best choice.❤️

               Bita

               Vill bara säga tack för en jättebra kurs i gravidyoga. Känner verkligen att det var bra upplägg på kursen och blandat med olika övningar och positioner. Det känns som att jag har fått med mig mycket inför kommande förlossning och är nästan lite peppad på att prova hur det kommer fungera när det väl är dags. 

               Julia

               Jag är så tacksam för dessa tillfällena och är så glad att jag hittade dej! Att få komma iväg och bara tänka på sej själv och barnet i magen har varit extremt skönt för mej då vardagen inte innehåller mycket utrymme för detta med en livlig 2åring hemma.

               Jag tycker kursen har varit lagom i både antal och tid, klart man hade kunnat hålla på i flera veckor till men det är skönt att få en start för en som aldrig hållit på med yoga tidigare och att det inte blev övermäktigt. Jag tror jag kommer ha stor nytta av övningarna och teknikerna när det är dags för förlossningen. Jag känner mej väldigt trygg i min kropp nu och det är en stor del för att klara av förlossningen. Så åter igen, tack för att du har haft denna kursen och gjort mej så mycket mer medveten och bekväm!

               Matilda