Öronakupunktur

Öronakupunktur

  • Öronakupunktur

    Öronakupunktur är en behandlingsmetod där specifika punkter på örat stimuleras för att påverka andra delar av kroppen. Enligt principerna inom traditionell kinesisk medicin anses örat vara en reflektion av hela kroppen, där varje del av örat korresponderar med specifika organ och system. Genom att använda nålar för att stimulera dessa öronpunkter syftar öronakupunktur till att återställa balans och främja läkning i kroppen.

    Öronakupunktur är en säker behandlingsform som kompletterar andra former av behandlingar.

    Efter behandlingen kan öronakupressur erbjudas, där små kulor tejpade på akupunkturpunkter möjliggör en längre effekt som du själv kan stimulera genom att trycka på punkterna.
Vanliga frågor / Öronakupunktur
Kan öronakupunktur vara effektivt för att lindra stress eller ångest?

Ja, öronakupunktur har visat sig vara effektivt för att lindra stress och ångest hos många människor. Genom att stimulera specifika punkter på örat kan öronakupunktur påverka nervsystemet och främja frisättningen av signalsubstanser som kan hjälpa till att minska stressnivåer och främja avslappning.

Forskning har visat att öronakupunktur kan vara användbart för att minska symtom på ångest och stressrelaterade tillstånd. Studier har också visat att öronakupunktur kan bidra till att förbättra sömnen och minska symtom på depression hos vissa personer.

Gör det ont med nålarna?

Sticket från nålen kan ibland kännas, och vissa punkter på örat kan ge en mer intensiv känsla än andra. Örat kan även upplevas varmt och kännas spänt.

Kan gravida få öronakupunktur?

Öronakupunktur är en säker behandlingsmetod under graviditet.

Många kvinnor finner lindring från vanliga graviditetsrelaterade besvär som illamående, sömnlöshet, bäcken- och ryggsmärtor genom öronakupunktur. Behandlingen kan också bidra till att hantera ångest och stress under graviditeten.