Rörelseträning Växjö

Rörelseterapi

Rörelseterapi är en behandlingsmetod som syftar till att förbättra kroppens funktion genom att återställa naturliga rörelsemönster och balans. Genom en kombination av manuella tekniker och övningar hjälper rörelseterapi till att minska smärta, förbättra rörlighet och främja långsiktig hälsa.

Fördelar med Rörelseterapi:

Återställ Naturliga Rörelsemönster: Genom specifika tekniker och övningar hjälper rörelseterapi till att lösa upp spänningar, förbättra rörlighet och återställa balans i kroppen. Jag identifierar och korrigera obalanser för att uppnå optimal rörelse och funktion.

Minska Smärta och Öka Rörlighet: Rörelseterapi är effektivt för att behandla olika typer av smärta och rörelse besvär såsom ryggsmärta, nackspänningar och ledproblem. Genom att arbeta med kroppens naturliga läkningsprocesser hjälper jag dig att återfå smidighet och rörelsefrihet.

Främja Hållbar Hälsa: Genom att integrera rörelseterapi i din livsstil kan du uppnå långsiktig hälsa och välbefinnande. Jag ger även råd och övningar för att förebygga framtida skador och förbättra din fysiska prestation i vardagen.

Erfaren Terapeut för Personlig Vård: Som erfaren terapeut är jag dedikerad till att ge dig personlig och professionell vård. Tillsammans skapar vi en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov och mål.

Ta det första steget mot bättre hälsa och välbefinnande med rörelseterapi. Kontakta mig idag för att boka din första konsultation och upptäck fördelarna med denna behandlingsmetod som ser till helheten.

TEKNIKERNA SOM INGÅR I RÖRELSETERAPI

Ortobionomi

OrtoBionomi är en mjuk och effektiv behandlingsmetod som använder kroppens naturliga rörelsemönster för att lindra smärta och återställa funktion.

Den är särskilt lämplig för kroniska besvär och hjälper kroppen att självläka genom att återställa felställningar med mjuka och smärtfria grepp. Genom att utnyttja kroppens inneboende medvetenhet om avslappningspositioner får man hjärnan att släppa spänningen i det aktuella kroppsområdet.

Behandlande massage

Behandlande massage är en terapeutisk metod som fokuserar på att behandla specifika muskelgrupper eller problemområden i kroppen. Genom olika massagetekniker och tryck kan behandlande massage hjälpa till att lindra smärta, minska spänningar och förbättra rörligheten.

Denna form av massage kan vara effektiv för att behandla olika typer av rörelsebesvär, samt främja avslappning och välbefinnande.

Rörelseträning

Rörelseträning fokuserar på att förbättra kroppens funktion och rörlighet genom att utföra specifika övningar och rörelser. Genom att träna olika muskelgrupper och rörelsemönster kan rörelseträning hjälpa till att öka styrka, smidighet och koordination. Det kan också bidra till att förebygga skador, förbättra kroppskännedom och främja en generell hälsa och välbefinnande.

Rörelseträning kan anpassas efter individuella behov och mål och utföras både som en del av rehabilitering och som en regelbunden träningsrutin för att upprätthålla optimal rörelseförmåga.

Andningstekniker

Andningstekniker är metoder för att medvetet kontrollera och förbättra andningen för att främja hälsa och välbefinnande. Genom att använda olika andningsmönster och tekniker kan man påverka både kropp och sinne på positiva sätt. Exempel på andningstekniker inkluderar djupandning, diafragmatisk andning, och olika former av meditation och mindfulness.

Dessa tekniker kan användas för att minska stress och ångest, förbättra fokus och koncentration, främja avslappning och sömn, samt öka energinivåerna. Andningstekniker är också en viktig komponent inom många terapeutiska metoder och träningsprogram, inklusive yoga, meditation och avslappningsövningar.

 • 1:a Besöket Massage- och rörelseterapi
  90 MIN | 995 KR

  Vid ditt första besök går vi igenom din historik och dina upplevda besvär noggrant. Dessutom utför vi en grundlig rörelseanalys innan behandlingen påbörjas. Detta hjälper oss att skapa en individuellt anpassad behandlingsplan som möter dina specifika behov och mål för att maximera resultatet.

 • Massage- och rörelseterapi
  60 MIN | 850 KR

  Utifrån din historik och dina upplevda besvär kombinerar jag behandlingsmetoderna, skräddarsydda efter din individuella historia och besvär. Genom att integrera olika tekniker anpassade efter dina behov strävar jag efter att uppnå optimala resultat för dig.

  Syftet med behandlingen är att hjälpa till att återställa din rörlighet och minska problem i din kropp. Genom att kombinera massage- och rörelseterapi kan vi arbeta djupt för att lösa upp spänningar, förbättra rörlighet och främja din kropps välbefinnande.

  Boka din session idag och ta det första steget mot ökad hälsa och välbefinnande

 • Massage- och rörelseterapi – Utökad
  90 MIN | 1 175KR

  I denna förlängda session får vi möjlighet att verkligen utforska och adressera dina besvär på djupet. Oavsett om det är ett invant rörelsemönster som behöver brytas eller djupliggande spänningar som behöver lösas, arbetar vi tillsammans för att uppnå långsiktig lindring och förbättrad funktion.

  Genom en kombination av ortobionomi, massageterapi, rörelseträning och andningstekniker skapar vi en skräddarsydd behandlingsplan som passar just dina behov och mål. Som rörelseterapeut integrerar jag dessa olika metoder för att återställa din rörlighet och främja välbefinnandet i din kropp.

  Ta steget mot ökad rörlighet och välbefinnande genom att boka din förlängda massage- och rörelseterapisession idag.

RECENSIONER 

”Det mest positiva med kursen som sådan var upplägget med en gemensam del och en individuell. Alla är vi olika och behöver därför tips, träningsmetoder och behandling utifrån mina behov.

Trevligt inslag att göra övningarna i grupp. Alla har ungefär samma behov dvs bättre rörlighet. Alltid kul att träffa nya människor.

Bra att alla övningarna fanns på facebook. Man har ju en tendens att glömma.

Marie är en mycket kompetent kursledare. Hor är pedagogisk och ger kursdeltagarna tid att göra övningarna utan prestationskrav. Uppmärksammar alla i kursen. Där finns också en stor portion humor men utan att tumma på seriositeten.”

Jonas N
Rörelseterapi